Oxigen

Cava

100% xarel·lo · collita 2013
brut nature · gran reserva

El nostre atreviment a l’hora d’elaborar aquest cava, ha estat fer un 100% xarel·lo. La seva particularitat, recollir alhora la frescor, l’acidesa i els aromes del xarel·lo, juntament amb el cos i l’estructura típics d’aquesta varietat. Un cos molt poc habitual en un cava, que el fa elegant i omple la boca. Un cava amb les virtuts de la criança
(actualment Gran Reserva) i l’honestedat, transparència i espontaneïtat d’un Brut Nature. Definitivament, un cava singular.

PRODUCCIÓ 5.000 ampolles numerades

Raïm

100% Xarel·lo, varietat autòctona del Penedès.

Vinya

Les vinyes que cultivem al massís de l’Ordal, a uns 350m d’alçada, són les més idònies pel cultiu de raïm destinat a aquest cava. Terreny d’origen magmàtic, frescal, orientacions nord-oest que allarguen el procés vegetatiu del cep conservant una gran acidesa i aromes de fruita excepcionals pel xarel·lo (parcel·la seleccionada mitjançant tast del raïm).

Cultiu

Ecològic i biodinàmic. La biodiversitat que ens aporta l’alçada i la ubicació entre boscos facilita l’autoregulació de les plagues i per tant una mínima intervenció de cultiu.

Vinificació

Data collita: 20 de setembre de 2013 ·Verema nocturna (a uns 16ºC) · Mínim impacte del transport · Most flor / premsat en fred (10-12ºC) · Desfangat estàtic · Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable (20 dies a 15ºC) · Data embotellat: desembre 2013 · Segona fermentació en ampolla i criança de més de 36 mesos · Data degorjat: segons partida

75 cl / 11,5% vol

Tast

Color groc pàl·lid, net i brillant. Aromes de plàtan i fruita confitada i també de pa. Molt rodó en boca, harmònic, sense arestes. Amb cos, estructura i tacte suau i una bombolla fina i integrada que el fa espurnejant. És llarg i deixa la sensació de boca neta.