Oxigen

Merlot

100% merlot · collita 2014
gran reserva · bóta de castanyer

Volíem un vi elegant, sense arestes i que alhora caracteritzés la varietat de la qual provenia. El contrast entre aromes de fruita i evolucionats. La bóta de castanyer, doncs, no és un fet casual. Usada pels nostres avantpassats per la proximitat dels seus boscos (al Montseny), ens ha permès fer el procés de criança per tal d’obtenir un vi més fi i suau amb una aportació mínima d’aromes de fusta que emmascararien els trets varietals del merlot. Un vi golós, fet per compartir. Definitivament, un vi singular.

PRODUCCIÓ 5.000 ampolles numerades

Raïm

100% Merlot, varietat originària de França però extraordinàriament ben adaptada a les nostres terres, on requereix tan poca intervenció i dóna tants bons resultats com el xarel·lo.

Vinya

Vi de terrer. La vinya del Pla de la Figuera va ser seleccionada l’any 1999 per plantar-hi el merlot per ser la que millors condicions oferia per aquesta varietat. Està situada a 100m d’alçada, amb lleugera orientació Nord-oest i de textura franca.

Cultiu

Primera vinya ecològica a Can Pasqual. Cultiu biodinàmic. L’any 2012 va ser seleccionada pel projecte europeu Biodivine (tan sols 14 punts a tota Catalunya) per estudiar els beneficis de la biodiversitat a la vinya

Vinificació

Data collita: 2 de setembre de 2014 · Verema nocturna (a uns 16ºC) · Mínim impacte del transport · Derrapat i pre-maceració en fred (2 dies a 10ºC) · Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable (15 dies a 25ºC) · Sagnat dels dipòsits (sense premsat – vi de primera/most flor) · Criança oxidativa en bóta de castanyer (8 mesos)

75 cl / 13% vol

Tast

Color cirera fosc intens amb rivets robí. Presenta aromes de confitura de figues amb notes de castanya torrada i un fons mentolat. En boca, té un paladar elegant i harmònic, sense astringències ni tanicitats. Un vi suau i fàcil de beure.