Oxigen

Xarel·lo

100% xarel·lo · collita 2019 ·
vi jove amb criança en dipòsit

Cada un dels processos que hem seguit en l’elaboració d’aquest vi que teniu entre les mans han tingut com a objectiu principal recollir els trets gustatius i aromàtics propis del xarel·lo de Can Pasqual en el moment òptim de maduració, amb la voluntat de respectar l’essència del nostre territori expressada a través de la personalitat del raïm que ens ofereix. Definitivament, un vi singular.

PRODUCCIÓ 5.000 ampolles numerades

Raïm

100% Xarel·lo, varietat autòctona del Penedès.

Vinya

Vi de terrer. D’entre totes les vinyes de Can Pasqual, la del Tinquet a 120m d’alçada, amb ceps de 30 anys d’antiguitat en un terreny de còdols calcaris sobre argiles llimoses i orientada a migdia, ha estat seleccionada enguany per la intensitat del sabor del seu raïm i la potencialitat de les seves aromes (parcel·la seleccionada mitjançant tast del raïm).

Cultiu

Ecològic i biodinàmic. Cultiu respectuós i lliure d’insecticides des de fa més de 20 anys, en què hem dedicat un especial esforç a potenciar la biodiversitat, tant al sòl com al medi, com a font d’equilibri de la vinya.

Vinificació

Data collita: 18 de setembre de 2019 · Verema nocturna (a uns 16ºC) · Mínim impacte del transport · Most flor / premsat en fred (10-12ºC) · Desfangat estàtic · Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable (20 dies a 15ºC) · Criança amb les mares fines amb batonnage (3 mesos) · Data embotellat: 20 de març de 2019

75 cl / 11,5% vol

Tast

Color groc pàl·lid, net i brillant. Presenta una alta intensitat aromàtica de fruita blanca, poma, amb tocs cítrics i de fonoll. Equilibrat en acidesa, en boca destaca pel seu cos i frescor, un tacte sedós i una sensació final persistent, neta i agradable.